Gezond op school

De Gezonde Schoolkantine is een programma van het Voedingscentrum om scholen te helpen hun kantines gezonder te maken. Bazqet vindt dit een belangrijk initiatief en daarom doen wij ons best om onze snacks lekker en verstandig te maken. Zo zijn onze Bars, Crunchies en de Pops allemaal onder de 110 kilocalorieën. #lekkerverstandig noemt Bazqet dat!

Daarnaast zijn veel van onze snacks glutenvrij, altijd vegetarisch, liefst zonder toegevoegde suiker en biologisch.

Bazqet is op steeds meer scholen verkrijgbaar. Wil jij dat Bazqet ook op jouw school verkrijgbaar is? Neem dan contact met ons op!

Gezond aanbod op school 2019

Jongeren op gezond gewicht

De school heeft grote invloed op het leven van jongeren. Een gezond voedingsaanbod op scholen kan daarom een belangrijke basis bieden voor een gezonde leefstijl van deze jongeren. Om dit te bereiken is Bazqet ondertekenaar van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen (2016 – 2020), beheerd door Jongeren Op Gezond Gewicht. Met dit Akkoord nemen cateraars, automatenleveranciers, producenten en andere toeleveranciers de verantwoordelijkheid voor gezondere voeding op scholen. Dit houdt in dat Bazqet op de scholen die wij bedienen voldoen aan het niveau ‘Zilver’ volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Hiernaast is het de ambitie om in 2020 op 25% van de scholen die Bazqet bedient het niveau ‘Goud’ gerealiseerd te hebben.

Meer weten over het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen (2016 – 2020)?
Kijk op www.jongerenopgezondgewicht.nl/wat-we-doen/akkoord-gezonde-voeding-op-scholen

Lees hier het persbericht via onze blog: ‘Het Akkoord richt zich op de lange termijn en snapt dat leefstijlverandering tijd kost.’ 

Jongeren op gezond gewicht logo

Food from food

Bazqet is samen met Biofruit – een biologische fruitteler in Nederland – binnen Food From Food een duurzaam project gestart. Bazqet heeft momenteel een productlijn met gedroogde groenten en fruit, bekend onder de naam Bazqet Crunchies. Middels dit project is het zaak de producten op duurzaamheid te verbeteren. Op verschillende vlakken wordt er getracht het product te verduurzamen door:

  • De gedroogde groenten en fruit dichter bij huis lokaal in te kopen en te drogen;
  • (waar mogelijk) gebruik te maken van reststromen;
  • een vernieuwde (duurzamere) verpakking;
  • en door het bovenstaande tegen een betaalbare prijs af te zetten en te verkopen zodat het product toegankelijk wordt voor een groot deel van de bevolking.

De samenwerkende partijen willen daarmee een een vernieuwde productlijn van gedroogde groenten en fruit lanceren die net als nu voldoen aan de nieuwe richtlijnen voor de Gezonde Schoolkantine 2020 van het Nederlands voedingscentrum. Om zo onder andere binnen de schoolkantine, maar ook in de supermarkten met een verbeterd en betaalbaar product zich te kunnen onderscheiden. Maar nog belangrijker, om de jonge generatie meer groenten en fruit te laten eten

Lees voor meer informatie onze blog of check de website van Food From Food www.foodfromfood.eu 

Food From Food logo