Samenwerking Food From Food

Bazqet is samen met Biofruit – een biologische fruitteler in Nederland – binnen Food From Food een duurzaam project gestart. Bazqet heeft momenteel een productlijn met gedroogde groenten en fruit, bekend onder de naam Bazqet Crunchies. Middels dit project is het zaak de producten op duurzaamheid te verbeteren. Op verschillende vlakken wordt er getracht het product te verduurzamen door:

  • De gedroogde groenten en fruit dichter bij huis lokaal in te kopen en te drogen;
  • (waar mogelijk) gebruik te maken van reststromen;
  • een vernieuwde (duurzamere) verpakking;
  • en door het bovenstaande tegen een betaalbare prijs af te zetten en te verkopen zodat het product toegankelijk wordt voor een groot deel van de bevolking.

De samenwerkende partijen willen daarmee een een vernieuwde productlijn van gedroogde groenten en fruit lanceren die net als nu voldoen aan de nieuwe richtlijnen voor de Gezonde Schoolkantine 2020 van het Nederlands voedingscentrum. Om zo onder andere binnen de schoolkantine, maar ook in de supermarkten met een verbeterd en betaalbaar product zich te kunnen onderscheiden. Maar nog belangrijker, om de jonge generatie meer groenten en fruit te laten eten

Food From Food Logo

Wat is Food From Food?

Het project Food from Food stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de agro- en voedingsmiddelenindustrie op het vlak van verwaarding van plantaardige nevenstromen tot voedingsmiddelen. Food from Food is een grensoverschrijdend project van Interreg Vlaanderen-Nederland en ondersteunt zowel op financieel als praktisch gebied. Ben je op zoek naar nieuwe product ideeën? Wil je meerwaarde bieden aan plantaardige nevenstromen? Test jouw product en proces in één van onze faciliteiten, vergroot jouw markt tot over de landsgrenzen en maak gebruik van het fonds dat Food from Food biedt.

Food from Food is gefinancierd binnen het Interreg V-programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkings -programma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Dit project loopt van 1 januari 2018 tot 31 december 2019.

Lees meer op onze website: www.foodfromfood.eu